Madaras Attila Gergely

Személyi edző - Force & Balance

Rólam

2008 óta foglalkoztat az erősítő és funkciónális edzés. 2015-től foglalkozom személyi edzéssel, több edzőteremben is dolgoztam, mint személyi edző. Évek alatt azt tapasztaltam, hogy az erősítő edzés nem elegendő, mert sajnos majdnem mindenkinek van valamilyen fájdalma vagy panasza, ami rossz testtartásból, vagy izomdiszbalanszból fakad, ezéért 2018ban rehabilitációs mester edzői képesítést szereztem, hogy még könnyebben és hatékonyabban segíthessem a vendégeimet. 2020ban létrehoztunk 3 kollegával ( és jó baráttal ) egy teljesen privát mozgásstúdiót a Force & Balance-t, ahol igyekeztünk mindent amit fontosnak tartunk ebben az iparágban megteremteni, rehabilitációsra és funkcionalitásra alapozva, edzőtermi hangulattal megfűszerezve családias környezetben és folyamatosan fejlesztve.

Célom, hogy vendégeim életminőségén javítsak és segítsek abban, hogy egészséges, testtudatos életmódot alakíthassanak ki. Úgy gondolom, hogy minél változatosabban terheljük a testünket, az annál több helyzetben fogja megállni a helyét. Azzal és olyan módszerrel dolgozunk a vendégeimmel, amire épp szükségük van ahhoz, hogy célt érjenek. Minden vendégem számára külön dolgozom ki a megfelelő edzéstervet, amely alkalmazkodik korhoz, testalkathoz és ahhoz, hogy milyen célt tűztünk ki.

Gyakorlatokat végeztetek saját testsúllyal, különböző eszközökkel ( trx , gflex , kettlebell , szalagok ), de szabad súlyokkal egyaránt , alapgyakorlatokkal és speciális gyakorlatokkal is a cél érdekében. Rengeteg eszközzel és edzésmódszerrel lehet dolgozni a napi edzések során, így, aki megszereti, annak megunhatatlanná válik, mert mindig lehet másképp és máshogy dolgoztatni a testünket.

Nagyon fontosnak tartom a prevenciót, azaz az edzőtermi sérülés megelőzését, hogy kevesebb problémával és fájdalommal fejezzük be az edzés és menjünk haza a teremből, mint ahogy lejöttünk. Kivéve persze az izomlázat Ezért 100%-osan odafigyelek a gyakorlatok végrehajtására és ütemére, hogy a maximumot tudjuk kihozni a sérülési faktort minimalizálva.

A mostani átlag életmód következménye, hogy szinte mindenkinél kimutatható valamilyen tartáshiba és nagyon sok mindenkinél ez panaszt is okoz. Ezért személyi edzéseimbe igyekszem beleépíteni a korrekciós edzést is, hogy ezeket a hibákat korrigáljuk és panaszokat enyhítsük vagy megelőzzük.

Szép ez a sport, mert pontosan olyan eredményt hoz, mint amennyit beleteszünk. Minnél nagyobb az odafigyelés és a rá fordított energia, annál hamarabb érhetünk célt. Ezért vendégeim számára igény szerint egyénre szabott diétát is kidolgozok, mert megfelelő életmód és táplálkozás hiányában a test nagyon lassan fog változni és sokáig tart a cél elérése, azonban, ha az ember odafigyel a nap többi 23 órájában az edzésen kívül, akkor robbanásszerű fejlődést lehet elérni viszonylag rövid idő alatt.

A változáshoz időre, fegyelemre és alázatra van szükség.


Végzettségeim

Fitness Company : Testépítés és fitness edző
Fitness Akadémia : Rehabilitációs mester edző